Ramazan ayının girmesiyle birlikte ilk orucu Iğdırlılar saat 18.25 de açtılar.
Serdar ÜNSAL/Iğdır/Serhat Birikim
Iğdır valiliğinin koordinasyonu ile Iğdır'da öğretmen evinde misafir edilen depremzedeler ilk iftarı Iğdır protokolü ile yaptı.
Depremzedeler ile iftar yemeğine Iğdır valisinin eşi Hatice Sarıibrahim,vali yardımcısı Hasan Meşeli,Baş savcı Serkan Başaran, belediye başkan vekili Ferdi Turan, Millî eğitim müdürü Servet Canlı ve depremzedeler katıldı.
Depremzedeler," Geçen yıl evlerimizde ilk iftarı açmıştık .Maalesef yaşanan yüzyılın felaketi ile evlerimiz yıkıldı. Iğdır'a gelmek zorunda kaldık Iğdırlılar valilik bizlere çok iyi bakıyor. İyi olmaya çalışıyoruz. " dediler.
İlk iftarı, orucu açmanın mutluluğunu yaşayan Iğdırlılar, mutlu olduklarını belirttiler.
İftar vakti Iğdır'da evlerde kurulan iftar sofralarında ilk gün menüsü olarak Iğdırlıların Milli yemeği olan Bozbaş (Nohut Yahnisi), Yoğurt çorbası ve taş köfte yerini alırken tatlı olaraktan yörede en çok yapılan revani yer aldı.
Türkiye de ilk olarak en erken orucunu açan Iğdırlılar ilk orucu, açmanın mutluluğu ile iftar sofralarını çeşitli yemeklerle donattılar. Okunan ezan sesi ile oruçlarını su ve zeytin ile açan Iğdırlılar Ramazan ayının Türk İslam alemine hayırlı olması insanlara sağlık ve bereket getirmesi dileğinde bulundular