Tarih: 04.07.2023 23:49

Ankara ARDA-FED Genel Başkanı Şimdi Festivale Davet Etti

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Şimdi, Festivalleri Değerlendirdi.

Saygıdeğer Hemşehrilerim

Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Artık değerlerin ve dostlukların kaybedildiği ve gün geçtikçe hoşgörüden uzaklaşıldığı bir dünyada yaşıyoruz.

Maalesef ki Hemşehrilerimiz de gelişen, değişen ve değerler ile dostlukların kaybedildiği bir dünyada gün geçtikçe bir birinden uzak ve değerlerini unutup bir topluluk olarak yaşamak zorunda kalıyorlar.

 Bu tür festivaller ise devam edip giden hayatın aksine hemşehrilerimizin birlik, beraberlik ve dayanışmasına çok büyük katkı sağlıyor.

İşte bu sebeple; Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu olarak, hem yöre kültürünün tanıtılması hemde hemşehrilerimizin sılaya olan özlemlerinin giderilmesi açısından bu festivallerin ve etkinliklerin yapılmasını destekliyoruz.

Göle'nin sembolü haline gelen kaşar, yöremizde binlerce insanın geçim kaynağı olmaktadır.  İlçe merkezimizde ve köylerimizde çok sayıda besici elde ettikleri sütü, kaşar üreten mandıra ve imalathanelerine satarken, çok sayıda insan da bu imalathanelerde çalışıyor.

Kaşarın toptan ve perakende satıcılığını yapan esnaf ise ticari hayatın hareketlenmesini sağlıyor. işte bu sebeple öz kaynağımızla elde ettiğimiz bu ürünler hem ilçemizin, hem de yöremizin daha iyi tanıtılmasına, hem de buralardan gitmek zorunda kalmış hemşerilerimizin kaşar festivali vesilesiyle Göle'de buluşmalarına vesile oluyor.

Anlamlı ve bir o kadarda önemli Göle kaşar festivali organizasyonuna büyük katkısı olan Göle Kaymakamlığımıza, Belediye başkanlığımıza, Derneklerimize,  ve emeği geçen isimli veya isimsiz herkese şükranlarımı sunuyorum

Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu olarak, en ön sıralarda ve organizasyonun içinde olacağımızı bildiriyoruz.

Sılada veya Göle'de yaşayan tüm hemşehrilerimizle 07-08-09 Temmuz’da Göle’de buluşmak ümidiyle tüm okurlarımız ve hemşehrilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Ergüder Şimdi

Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —