Tarih: 19.03.2024 03:33

Başkan BOZKURT “NEVRUZ” Umudun Adıdır

Facebook Twitter Linked-in

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz BOZKURT,  Kış mevsiminin arkasından bahara kapı aralayan umudun adıdır

Baharın gelişini simgeleyen ve yeni gün anlamına gelen 21 Mart Nevruz Bahar) Bayramı nedeni ile bir serhat Birikim Gazetesine bir açıklamada bulanan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz BOZKURT, Kış mevsiminin arkasından bahara kapı aralayan bu yeni günün, barışın ve kardeşliğin habercisi olmasını temenni ediyor, Ülkemiz’de tam bağımsız bir halde, birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar var olmayı temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Toprağın uyanıp nimetlerini sunduğu, rahmet pınarlarının çağlayıp, baharın lezzet verdiği, gece ile gündüzün eşitlendiği, doğanın canlandığı, renk cümbüşlerinin gözleri kamaştırdığı, dostluğun pekiştiği, kardeşliğin güçlendiği Nevruz Bayramı ülkemizi huzur, güven barış getirmesini diliyorum diyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz BOZKURT, konuşmalarını şöyle sürdürdü; 

“Nevruz, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, insanların hayat tecrübelerinin, yaşam tarzlarının ve kültürel değerlerinin korunmasını ve gelecek kuşaklara aktarmasını sağlayan değerler bütününün bir parçasıdır. Soğuk kış aylarının ardından karın ve soğuk havaların yavaş yavaş veda ettiği, toprağın canlandığı cennet Anadolu dağlarında, baharın müjdecisi olan Nevruz çiçekleri açtı. 

Her yıl mart ayının ortalarında karların erimesiyle dağların yamaçlarında yüzünü gösteren Nevruz çiçekleri, baharın müjdecileri olduğu gibi kardeşliğin ve barışın da müjdecisidir. Nevruz, tabiatın yeniden canlanmasıyla Allah’ın rahmet hazinesinde sonsuz nimetlerinin, hayatın, sevginin bahşedileceğini haber vermektedir. 

Bizler de bu güzel günü her yıl düzenli olarak çeşitli etkinlikler yaparak hem tarihsel bir mirası devam ettiriyor, hem de baharın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesileyle Nevruz’un kalplerdeki sevgiyi ve birlikte yaşama idaresini güçlendirmesini diliyor, Bütün Türk halkının, Kars Ardahan Iğdır’lı hemşerilerimin Nevruz Bayramı’nı kutluyor. Barış ve Kardeşliğe vesile olmasın diliyorum.

Burhan AYDIN/Esenyurt/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —