Tarih: 09.04.2024 21:52

Iğdır’da 10 Nisan Polis Günü kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

    Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179.yıldönümü münasebetiyle Iğdır Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni düzenlendi.

                İl emniyet müdürü Erden Sakarya ,Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran,Jandarma komutanı  Nihat Özkök,ve görevli polis amir ve memurlarının katıldığı törene siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri geniş katılım gösterdiler.

             Atatürk Anıtına İl emniyet müdürü Erden Sakarya tarafından sunulan çelengin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı müdür  Erden Sakarya yaptı.

                Erden Sakarya, Türk Polis Teşkilatının 179 yıldır ülkenin huzurunu ve güvenliğini sağladığını söyledi.

             Sakarya, 10 Nisan Polis Günü aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olarak gördüğü, Türk polisine armağan ettiği bir şükran günüdür. Teşkilatımız kurulduğu 1845 yılından bugüne kadar huzur ve istikrarın sağlanması için hem kentlerde hem de kırsal hem de son dönemlerde sınır ötesinde kahramanca mücadele ederek devletin gücünü suçlulara gösterirken, şefkatli elini de mazlumlara uzatmaktadır. Her geçen gün yenilenen teknolojik imkanlarıyla, çağın gereklerine uygun araç gereç ve teçhizatıyla, kaliteli ve donanımlı personel yapısıyla; başta hain terör örgütleri olmak üzere, uyuşturucu, organize suç örgütleri, kaçakçılık ve diğer suç unsurlarına karşı kararlı bir mücadele yürütmektedir" dedi.

             Program, Asri mezarlıkta bulunan şehit mezarlarının ziyareti ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —