Irmaklar Market
  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Milletvekili İncesu, “19 Mart’tan beri partimizin üzerinde büyük bir baskı var"

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, CHP’li belediyelere yönelik hukuk dışı girişimlere karşı Kars ve Ardahan’da halkını bilinçlendirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Siyaset 15.08.2025 15:26:00 0
Milletvekili İncesu, “19 Mart’tan beri partimizin üzerinde büyük bir baskı var


CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Kars’ta basın toplantısı düzenledi.

Parti Meclisi’nin kararı doğrultusunda kurulan Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi çalışmaları ve CHP’li belediyelere yönelik hukuk dışı girişimlere karşı Kars ve Ardahan’da halkını bilinçlendirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

2714242e-7a89-4783-a0ad-a92fdcb3d53f.jpeg

Geçtiğimiz hafta Kars ve Ardahan’da şap salgını ile ilgili olarak incelemelerde bulunan ve salgından etkilenen tüm kesimlerle bir araya gelen Milletvekili İncesu, bugün de CHP Kars İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Burada CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir ile birlikte gazetecilere açıklamada bulunan CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kars ve Ardahan halkına gönderdiği mesajı paylaştı.

Açıklamasında; 19 Mart tarihinden bu güne kadar CHP’nin ve ülkenin üzerinde siyasetten büyük bir baskı var adaletsizlik olduğunu hatırlatarak, acilen bir seçim yapılması gerektiğine dikkat çeken CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, şunları söyledi:

Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor

“19 Mart’tan bu yana partimizin ve ülkemizin üzerinde siyasetten büyük bir baskı ve adaletsizlik var. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor. Yani ‘yabancı yatırımcıları getireceğiz, iş yatırımları yapacağız’ diyorlar ama hak, hukuk ve adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor. Bizim mücadelemiz adalet ve özgürlük mücadelesiyle yürüyüp en sonunda iktidarı göğüslemektir. Bunun için 23 Mart’ta seçim gerçekleştirdik. Demokratik yollarla Cumhurbaşkanlığı adayımızı belirledik. Sayın Ekrem İmamoğlu’na yaklaşık 25 milyon insanın verdiği oylarla, destek sandıklarıyla katkıda bulundu. Ben de o gün Kars’ta idim. Burada bir izdiham yaşandı. Sandıklar yetiştiremedik. İnsanlar koşarak partimize destek vermeğe geldi. 70 yaşında 80 yaşında teyzelerimiz ve amcalarımız arayıp , ‘oğlum gelin bizi de alın, ben de oy vermek istiyorum, ben de destek vermek istiyorum, bu süreçte yanınızda olmak istiyorum” dediler. Bizi aradılar, bizi yüreklendirdiler. Çıktığımız bu yolda vatandaşımız zaten 31 Mart 2024'te aslında bize sinyali vermişti. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye'nin birinci partisini yaparak, Türkiye’de bir değişim yapmak istediğini gösterdi. Türküye nüfusunun yarısı ekonominin %70-80'ini bize teslim ederek, aslında Cumhuriyet Halk Partisine olan güvenini göstermişti.

Bugün geldiğiniz19 Mart süreci ile başlayan noktada, 15 belediye başkanımız bir de vekâleten bakan arkadaşımız, yüzlerce partili kişi uydurma tutanaklarla, ‘ben duydum, ben öyle olduğunu düşünüyorum’, gibi nedenlerle ve bahanelerle şu anda hapislerde tutsak bulunuyorlar. Sayın Genel Başkanımız o günden başlayarak, gerçekten insanüstü bir çabayla ve çalışmayla her hafta bir birkaç ile giderek tüm bu adaletsizliği tüm Türkiye’ye anlatıyor.

Genel Başkanının Özgür Özel Meclis kapanır kapanmaz bütün milletvekillerimizi 81 ilde çalışma yapmak üzere görevlendirdi ve bize talimat verdi. Bunun üzerine biz de tüm milletvekillerimizle birlikte şehirlere dağıldık. Ben geçen hafta Erzincan'da görev yapmaktaydım. Daha sonra Ardahan'a geldim. Çünkü biliyorsunuz Kars ve Ardahan'da büyük bir şap felaketi yaşanıyor. Bölgemiz yangın yeri. Geçen hafta bakana çağrı yaptık ve dedik ki, ‘orman yangınları olduğunda yangın yerlerine gitmeyi biliyorsun. Biz de şu an burada bir yangın yaşıyoruz. Gölgemizin yüzde 80’i hayvancılıkla geçinen bir yer. Şap nedeniyle ciddi anlamda çiftçilerimiz zarar görmüş durumdadır. Bölgeyi affet bölgesi ilan etmesi çağrıda bulunmuştuk. Önlemler alması için zaten yıllardır söylediğimiz gibi ve yazılı önergeler verdiğimiz gibi hiç önlem alınmadı. Bugün de bu noktaya geldik.

Memleketimizde liyakatle yönetilen bir kurum kalmadı

Çünkü memleketimizde liyakatle yönetilen bir kurum kalmadı. Bütün kurumlar, ‘benim adamım olsun, benim arkadaşım olsun, orada lise arkadaşım olsun, orada bir sınıf arkadaşım olsun, orada bilmem ne arkadaşım olsun’ diyerek kurumları kendi liyakatsiz kişilerine teslim ettikleri için maalesef bugün ülke yönetilemez hale geldi. Bütün ülke çöküntü içerisinde.

Geçen hafta Ardahan'a geldiğinde Kars'a da geldim. Buradaki durumu da hem Karslı hemşerilerimizle birlikte yerinde gördük. Ve dinledik, sorunları tespit ettik. Şap hastalığının yanı sıra bölgenin birçok sorunu var. Köylerdeki altyapı sorunu, yaylalardaki sorunlar, su sorunu, yol sorunu var. Yani şunu gördük Ardahan'ı nasıl sahipsiz ve kimsesiz bırakmışlarsa, Kars’ı da öğle sahipsiz bırakmışlar.

Bizim bakış açımız kimseyi birbirinden ayırt etmeden, tüm halkımızı kucaklayarak, tüm bölgemizin sorunlarını tespit ve analiz ederek bunları çözüm üretmektir. Bunun için de şunu söylüyoruz. Genel başkanımız da bunu söylüyor. Acilen bir seçim olması gerekiyor. Acilen bir seçim olmalı. Bunda çekinecek bir şey yok. Sandık konulacak, halkımız ne takdir ediyorsa halk kimi beğeniyorsa, kim yönetsin diyorsa o gelecek ve yönetecek. Biz halkımızın bizi tercih edeceğini ve bize güveneceğini biliyoruz. Bunu her yerde görüyoruz. Sokakta da görüyoruz.

Geçen hafta Kars’ta il başkanımızla birlikte birçok odayı ziyaret ettik. Esnaf ziyareti yaptık. Her yer yangın yeri, tencere kaynamıyor, insanlar isyanda, emekli, emekçi insanlar geçinemiyor. Çünkü verilen zamlar hiçbir şeyi karşılamıyor. Şimdi Avrupa'da ve Avrupa Birliği'nde gıda enflasyonunun ve gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye. Ya burası bolluk bereketli bölgesi. Herkesin her şeyi yetiştirebildiği bir bölge. Her şeyi üretebildiğimiz bir ülkede, sebze ve meyvenin fiyatını görüyoruz. Çünkü burada don felaketi olur, çiftçinin yanında yer almıyorlar. Hayvancılık ölüyor önlemler alınmıyor. Böyle olduğu sürece bu ülkeye yönetilemez.

İmamoğlu’nun mesajını Kars ve Ardahan halkına iletti

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, açıklamasında CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kars ve Ardahan halkına gönderdiği mesajını da paylaştı.

İncesu, Ekrem İmamoğlu’nun Kars ve Ardahanlılara gönderdiği mesajında “Kıymetli Karslı ve Ardahanlı hemşerilerim. Milletimizin azim ve karalığı, özgürlüğe olan tutkusu, aynı zamanda adalet ve vicdanla bütünleşen ruhu, tarihimizde en zor zamanlarda güvencemiz olmuştur. Bugün bu zor zamanlarda 86 milyon insanımız Anadolu irfanıyla en büyük güvencemizdir. Millet büyüktür” ifadelerini kullandığını söyledi.

Hasan OTHAN/ Kars Medyası/ Serhat Birikim/ Kars

3ae753c8-7008-4781-a94c-1307aefbee85.jpeg

2714242e-7a89-4783-a0ad-a92fdcb3d53f.jpeg

97d0d11d-ccbf-4996-9246-2c38ca0c88a2.jpeg


 

AK Parti Kars İl Danışma Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

Kars’ta Karayolları Trafik Levhalarının Sadeleştirilmesi Komisyonu Toplantısı yapıldı

Kars-Ardahan-Iğdır (KAI-BİR Sebahattin Şengül Platformu Genel Başkanı 12. Cumhuriyet Balosu Coşkuyla Kutladık.

Gazi Kars’tan ilkdefa Direk Uçuş Umre Turuna

Kars, Kültürel ve Sanatsal Etkinliklere Ev Sahipliği Yapmaya Devam Ediyor

CHP Kars İl Başkanı Uludşdemir: "Her zaman millet ve Cumhuriyet kazanır"

Kars'ta “Vatan ve Kahramanlık Buluşması” Gerçekleştirildi

Kars’ta “Anadolu Ezgileri konseri ” 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali Başlıyor

Kars'ta Hisar Turizm Umre tanıtım Programını Davet

İyi Parti Kars İl Başkanlığından Değerli Kars Halkı,

Kars Şehirlerarası Otobüs Terminali Hizmete Açıldı

Anadolu’nun Kapısı Ani’de İlk Türk-İslam Mezarlığı Gün Yüzüne Çıkıyor

Kars’taki yapımları devam eden Kütüphane inşaatlarını yerinde inceledi Genel Müdürü Taner Beyoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bayram Yığcı ile birlikte

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Başköylü

Kars'ta ''Can kurtaran Dolmuş Şoförüne'' Ödül verildi

DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, memleketi

Başkan Erkan KOÇALİ'nin Karsın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Mesajı

Kars’ta Cumhuriyetin 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Ardahan'da Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci yılı, büyük bir coşkuyla kutlandı

Kars Valisi Ziya Polat’ın Kars’ın Kurtuluşunun 105. Yıl Dönümü Mesajı

Gökhan Türkeş Öngel, Babasını Kaybetti

Kars'ta, Minik öğrenciler "Cumhuriyet Bayramı"nı coşkuyla kutladı

Kars İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Melih Kural SEÇİLDİ

Başkan Ersin Özbey’den Eğitim- İş Sendikası Adına Kutlama Mesajı

Kars Emniyet Müdürü Murat Abdullah Tombul Trafik Sorununa Çözüm Arayışı!

Kars’ın Kurtuluşunun 105. Yılı Ankara’da Coşku ve Vefa İle Kutlandı

Vali Çiçek’ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Yıldırım’ın 29 Ekim 1923 Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Ak Parti Kars İl Kadın Kolları Başkanı Zelal Sara Yerel Yönetimleri Daha Güçlü Yansıtmak

“UCA DAĞLAR” Kars’ın Kurtuluş Günü Anısına KAÜde Sahnelenecek

Yükleniyor

Ardahan Bağdaşen Köyü Gazez’ye Yardım Elini Uzattı

Doğu Batı ilişkileri veya Avrupa batı Merkezli Düşünce Sistemi ve Biz

Bakan Uraloğlu Kars Iğdır Aralık Dilucu Demiryolu Hattı bölgesel barışı pekiştirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Iğdır’da Çiçeklerle Karşılandı

Tarihi Bir Ana Şahitlik Edeceğiz: Demiryolu Hattının Temeli Atılıyor

KARPAT Vakfı, Bölgenin Tarihini Gün Yüzüne Çıkarıyor

Selçuk AKKOÇ, Göle ve Canibek yaylaları Turizme Açılmalı

Karslı Taekwondocular Şanlıurfa’dan Madalyalarla Döndü

Genel Başkanı Atıf Özbey, İsrail - İran Savaşı üzerine değerlendirmede bulundu.

Kars'ta Ekonomik İş Birliği Rüzgarı Esti

Gökhan Türkeş Öngel, Babasını Kaybetti

TEKİN Çitlerin Nikah Şahitliğini Ünlüler Yaptı

“Otomobillere Dair Bilmediklerimiz” Segment Gerçeği

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Artvin Ticaret Borsası Protokol İmzaladı

Adnan AKMAN Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

İstanbul’da (Şemsiki ve Kurdikan Aşiretlerinin Kız isteme geleneği Düğüne dönüştü

Ardahan’da 450 TON üzerinde Bal Üretimi Gerçekleşti

KARPPAT Vakfı’dan KAI Yöresel Marketine Ziyaret

Karakoç, Zengezur Koridoru’nda Neden Bu Sessizlik:

İş İnsanı Volkan Bozkurt, Trafik Kazası Geçirdi

Yıldırım’ın 23 Şubat 1921 Ardahan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlama Mesajı

Yıldırım’ın Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Bursa Kaısiad ‘Dan Kars Ardahan Ve Iğdır’a Yatırıma Devam

Yıldırım’ın 30 Ağustos 1922 Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

ARDA-FED 21 Nisan’da Genel Kurul Yapacak

Genel Başkan İmdat ATABEY: "NEVRUZ" Baharın Uyanışıdır

Başkan İrfan KOÇ: “NEVRUZ” Dostluğa Kardeşliğe Açılan Kapıdır

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri 15-18 Şubat’ta

Dr. Erdoğan YILDIRIM, Sarıkamış Şehitlerini Hep Anlatacağız

İş İnsanı Ekrem ATEŞ, Sarıkamış Şehitleri Kurtuluş Savaşının öncüsüdür.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4