Tarih: 22.04.2024 20:55

Yıldırım’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Kaıfed Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

 

Zorlu koşullara ve imkansızlıklara rağmen özgürlüğüne, geleceğine, vatanına sarsılmaz bir inançla bağlanan Türk illeti, 23 Nisan 1920’de “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” diyerek tüm dünyaya haykırabilmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin temelleri bu zorlu koşullardan çıkabilen bir milletin ruhu ve inancıyla kurulmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi en başında, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve özgürlüğümüzün sembolü haline gelmiştir.

Ulusumuzun en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Ulusun, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru içindeyiz. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, onların bu bilinçli çabalarıyla, dünya devletleri arasında, hak ettiği seçkin yeri alacaktır.

Bu meclis, İstiklal Marşı’mızın sahibi ve sonsuza kadar bekçisi bir meclistir.

Milli iradenin tecelligahı olan Yüce Meclis’in bu tarihi rolünün ve derin şahsiyetinin çocuklarımızın berrak zihinlerinde yer etmesi başlıca hedeflerimizden biridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayramın ruhu, bir asırdır şanla, şerefle ve azimle korunmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir an olsun ye’se kapılmadan aynı kararlılıkla bu ruhu korumaya devam edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1929’da bu günü çocuklara armağan ederek; uğruna büyük bedeller ödediğimiz, şehitler verdiğimiz ülkemizin her bir karış toprağının güvencesinin çocuklarımız olduğu gerçeğini bütün dünyaya göstermiştir.

Aziz milletimiz, sadece kendi evlatlarının geleceği için değil, dünyanın tüm çocukları için daha adil, daha insani ve daha merhametli bir dünyaya dair bir asır önce olduğu gibi bugün de umuttur.

Aziz milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —